Cafeteria Menü

Cafeteria Menü
Cafeteria 2017 táblázat

2016. november 11., péntek

Kivéve: kivéve a fogyasztásra kész étel vásárlására jogosító utalvány

Mivel a cafeteriát érintő új módosító indítványt még nem nyújtottak be az adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz, ezért ezen javaslat egy másik érdekességéről írok ezúttal.

A címben is említett módosítás lényege a következő:

Az egyes meghatározott juttatások egyik legszélesebb körben alkalmazott passzusának szövege (Szja tv. 70.§ (1a) a) és b) pont), a nyári adótörvény módosításnak megfelelően 2017. január 1-jétől úgy változik, hogy a "(kivéve a fogyasztásra kész étel vásárlására jogosító utalvány)" szövegrészt törlik a törvényből.

Ennek elég nyilvánvaló célja az volt, hogy az Erzsébet-utalvány (és egyéb utalványok) számára, amelynek első típusa fogyasztásra kész étel vásárlására jogosító utalvány volt, helyet csináljanak az egyes meghatározott juttatások között, hiszen az Erzsébet-utalvány 2017. január 1-jétől kikerül a kedvezőbb adózású béren kívüli juttatások köréből.

A mostani javaslat ugyanúgy kiveszi a "(kivéve a fogyasztásra kész étel vásárlására jogosító utalvány)" szövegrészt, azonban a mostani javaslat szerint ez a törvény kihirdetését követő napon fog hatályba lépni.

Ez azt jelenti, hogy a jelen bejegyzés által érintett változás az eddig számítotthoz képest már néhány héttel korábban, körülbelül december közepén lép hatályba.

A "sietség" oka talán technikai lehet, de a magam részéről inkább nem találgatnék.

Továbbra is figyelemmel kísérem a törvényjavaslat változásait és a témát érintő változásokról fogok legközelebb beszámolni.

Addig is minden szépet és jót!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése