Cafeteria Menü

Cafeteria Menü
Cafeteria 2017 táblázat

2017. január 2., hétfő

További adómentes juttatások

Cafeteria 2017


Adómentes juttatások


A legutóbbi két alkalommal a legújabb és a legbonyolultabb adómentes cafeteria elemekkel foglalkoztam, most jöjjön a többi.

Kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy és bérlet

Ez a juttatás magánszemélyenként és évente legfeljebb 50 ezer forintig adható adómentesen.
A törvény az igénybe vehető kulturális szolgáltatásokat tételesen sorolja fel: muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) kiállítására, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadásra, közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás.

A fentieken kívül és az említett adómentes határon belül ide tartozik még a könyvtári beiratkozási díj, de természetesen nem tartozik ide a Széchenyi Pihenő Kártya szabadidő alszámlájára utalt munkáltatói támogatás.

Sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet

Az adómentességnek felső korlátja nincs. Az Szja törvényben tavaly augusztusban megjelent a sportrendezvény fogalma, amely értelmezési keretet adhat ezen cafeteria elem felhasználásának.
A sportrendezvény tehát a törvény szerint olyan verseny vagy mérkőzés, amelyet résztvevők jelenlétében, sportszervezet vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül tartanak meg,

Bár a blogomban kifejezetten a munkáltató által a munkavállalónak juttatott cafeteria elemekkel igyekszem foglalkozni, ezúttal szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a fenti két elemmel kapcsolatban az adómentesség bármelyik kifizető és bármelyik magánszemély kapcsolatában is megáll.

És akkor ezzel kapcsolatban álljon itt egy kis szilveszteri utólagos.

A fentiekből akár az is következhetne, hogy bármelyik társaság, akár az összes magyar állampolgárnak adómentesen juttathat mondjuk egy labdarúgócsapat mérkőzéseire szóló bérletet, ezért az ilyen módon juttatott bérletek száma könnyen kiszámolható: a kifizetők száma szorozva az állampolgárok számával. Mivel ez egy nem egyessel kezdődő százmilliárdos nagyságrendű számot ad ki, ezért könnyen belátható, hogy ezt a hatalmas potenciális igényt a jelenlegi stadionállomány nem képes kielégíteni.


Minden szépet és jót kívánok!

Ha linkelni szeretne erre a weboldalra, kérem a következő linket használja:
Adómentes sport és kultúra
Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése